KAPPERTJES VAN OOSTINIDISCHE KERS
Op een paar plekken in onze tuin groeit Oost-Indische kers. Ik heb ze daar ooit bewust gezaaid, maar sindsdien komt deze eenjarige plant ieder jaar weer terug. De Tropaeolum Majus is een prachtige veelzijdige plant met gele of oranje tot rode bloemen. Het is een welkome plant in de moestuin. Hij trekt bladluis aan, net zoals de rupsen van het koolwitje.
De hele plant, dus de bloemen, bladeren en zaden zijn eetbaar en zijn ook nog eens supergezond. De smaak is pittig en peperig. In dit recept maken we gebruik van de zaden.
DIT HEB JE NODIG:
- 50 gram verse zaden
- 25 gram zout
- 5 kruidnagels
- 5 jeneverbessen
- Takje tijm
- Laurierblaadje
- Witte wijnazijn

ZO MAAK JE HET:
Los het zout op in 3 dl water en voeg 50 g vers geoogste zaden van de Oost-Indische kers toe. Laat dit mengsel 24-48 uur rusten in de koelkast.
Spoel hierna de kappertjes af en stop ze in een pot met de kruidnagels, jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Giet er zoveel witte wijnazijn over tot de kappertjes onderstaan en sluit de pot luchtdicht af.
Na een maand zijn de kappertjes klaar voor gebruik.
Bron:
www.detuinoptafel.com