ANGELICA-RABARBERCONFITUUR

mrt. 11, 2024

Engelwortel is een meerjarige plant die behoort tot de schermbloemigen. De plant groeit in het voorjaar uit tot een indrukwekkende reus die wel 2 m groot kan worden. Van juni tot en met augustus bloeit de Angelica met groen-witte bloemschermen op donkergroene stengels met donkergroen blad. De engelwortel is een heerlijk aromatisch kruid, dat naast zijn decoratieve uiterlijk en goede eigenschappen voor de gezondheid, zeker ook de moeite waard is om eens mee te koken, zoals in het onderstaande recept voor confituur. De gekookte bladstelen van de Angelica verbetert de smaak van rabarber

Bereidingstijd:  30 min & 1 nacht trekken

Hoeveelheid:  4 jampotten

DIT HEB JE NODIG:


  • 100 g geleisuiker
  • 750 g rabarber
  • 250 g stelen van de engelwortel
  • citroen 
  • kaneelstokje
  • 4 gesteriliseerde jampotjes


ZO MAAK JE HET: 

Maak de rabaraberstelen en de engelwortelstelen schoon en snijd ze in kleine stukken.


Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.



Meng alle ingrediënten door elkaar en laat een nacht op een koele plek goed trekken. Breng hierna het mengsel langzaam aan de kook en laat ca. 5 minuten op een hoog vuur doorkoken. Verdeel vervolgens over de potjes en zet gedurende 5 min de potjes op zijn kop. 

Share by: