MERINGUE CAKEJES

nov. 22, 2023

Niet direct een recept dat je verwacht te vinden in De Verborgen Tuin. Het is een recept dat wij tijdens de Open Tuindagen met veel succes hebben geserveerd en is de danken aan het citroenboompje dat in onze tuin staat. Ieder jaar, zo rond Oud op Nieuw, levert het boompje een stel citroenen op die we verwerken tot lekkere recepten, zoals de Lemon Curd die in dit recept is toegepast. 

Bereidingstijd:  30 min

Hoeveelheid:  16 stuks

DIT HEB JE NODIG:

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6-8 el lemon curd
  • 2-3 handen meringues stukjes 

ZO MAAK JE HET: 

Doe de boter en suiker in een kom, mix dit tot een romig geheel. Voeg dan de eieren en het vanille extract toe, mix tot deze zijn opgenomen. Als laatst voeg je het zelfrijzend bakmeel toe, mix tot dit is opgenomen en dan is je beslag klaar.

 

Verdeel het beslag over kleine eenpersoons taartvormpjes, die je hebt ingevet met boter. Verdeel met een lepel de lemon curd in hoopjes over het beslag, roer dit er met een mes een klein beetje doorheen. Als laatst strooi je de meringue stukjes over de taartjes. Druk ze zachtjes aan.

 

Bak de cakejes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

 

Bron: www.laurasbakery.nl

Share by: