VLIERBLOESEMCAKEJES MET MANGO EN LIMOEN

nov. 22, 2023

Met vlierbloesem kun je allerlei kanten op. Ieder jaar maak ik samen met mijn dochter Xana liters vlierbloesemsiroop. Een heerlijk zomers drankje met een blaadje munt en wat ijsblokjes. Of wat dacht je van een homemade Hugo? Maar je kunt zoveel meer met vlierbloesem en de siroop ervan. Zoals deze overheerlijke vlierbloesemcakejes met mango en limoen. Voor onze Open Tuin Dagen kiezen we voor eenpersoonsporties, maar het recept is ook prima te maken in een ronde tulbandvorm of een cakevorm.

DIT HEB JE NODIG:

  • 100 g suiker
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 150g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 limoen
  • 50 g vlierbloesemsiroop en wat extra voor de glazuur
  • 100 g poedersuiker
  • Mango in blokjes

ZO MAAK JE HET: 

Verwarm de oven voor op 160C en vet de bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, de volgende pas nadat de vorige volledig is opgenomen in het suiker-boter mengsel.

Mix even kort de bloem met het bakpoeder erdoor en spatel dan de vlierbloesemsiroop en het sap van de limoen er goed door. Doe het beslag in de vorm(pjes) en bak de cake in ca 40-45 minuten gaar en goudbruin. (indien je kleinere vormpjes gebruikt, hou dan een wat langere baktijd aan). Haal de vlierbloesemcake(jes) uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.

 

Voor de decoratie meng je de poedersuiker met zoveel vlierbloesemsiroop totdat je een mooie glad, maar niet te dun, glazuur hebt en verdeel dit over de vlierbloesemcake(jes). Verdeel de mangoblokjes en de citroenzest over de glazuur en strooi er wat bloesem over.

 

Bron: www.patesserie.com

Share by: